buduiut-zavod-dlia-viiskovykh-korabliv-rf-sbu-vykryla-posadovtsiv-ukrainskoho-kholdynhu

Будують завод для військових кораблів рф: СБУ викрила посадовців українського холдингу

 • 14771 переглядiв

Правоохоронці викрили посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для військових кораблів росії. Укладено контракти на 100 млрд рублів, виявлено злитки золота та $700 тис.

Правоохоронці викрили посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для військових кораблів росії, повідомили в пресслужбі СБУ, передає УНН

Деталі

За даними слідства, з початку повномасштабної війни організована група на чолі з власником бізнесу уклала з російськими замовниками шість договорів на загальну суму майже 100 млрд рублів.

Мова йде про контракти на будівництво судноремонтного заводу для техобслуговування кораблів Новоросійської військово-морської бази та прикордонного управління фсб.

Також ними було реалізовано кілька проєктів з будівництва московського метрополітену.

Крім цього, за наявними даними, власник бізнесу планує взяти підряд на реконструкцію у Санкт-Петербурзі верфі для підводних човнів країни-агресора.

За даними СБУ, російська "філія" холдингу регулярно сплачує мільярди рублів до російського бюджету.

"Схему" провертали через офшорні компанії.

Під час обшуків у зловмисників виявили злитки золота та майже 700 тис. доларів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили про підозри:

  •  власнику будівельного холдингу за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 (організація провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, вчинена організованою групою), ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  •  директору одного з підприємств та головному бухгалтеру російської філії за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 (організація провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, вчинена організованою групою).

 Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Жнива-2024: уже зібрали понад 39 млн тонн врожаю

     • 11259 переглядiв

    На Херсонщині ще троє людей постраждали від атак рф

     • 8864 переглядiв