bolgariya-zasudila-oskvernennya-memorialu-khanu-kubratu-v-ukrayini-chekaye-upiymannya-vinnikh

Болгарія засудила осквернення меморіалу Хану Кубрату в Україні, чекає упіймання винних

 • 22901 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Міністерство закордонних справ Республіки Болгарії засуджує осквернення меморіального комплексу на місці поховання болгарського царя Хана Кубрата у Полтавській області. Про це йдеться в заяві на сайті МЗС країни, передає УНН.

Цитата

"Міністерство закордонних справ Республіки Болгарії рішуче засуджує акт вандалізму проти пам'ятника Хану Кубрату в Малій Перещепині Полтавської області України. Ми очікуємо, що компетентні українські органи знайдуть винних у цьому хуліганстві і выдправлять їх під суд", - йдеться в заяві.

Деталі

Дипломати підкреслили, що Болгарія надає великого значення повазі прав та історичній та культурній самобутності 200 тисячної болгарської громади в Україні, що "також сприяє прекрасним стосункам між нашими двома країнами".

Осквернення меморіалу

5 квітня стало відомо, що невідомі пошкодили меморіальний комплекс "Хану Кубрату". На місці події Новосанжарські поліцейські встановили, що невідомі особи скоїли підкоп бетонної основи комплексу, в результаті чого пам'ятна стела впала.

Міністерство закордонних справ України в свою чергу заявило, що рішуче засуджує акт вандалізму щодо меморіального знака.

"Правоохоронні органи вже почали розслідування з метою оперативного розкриття цього злочину і покарання винних в акті вандалізму. Ця провокація не вплине на розвиток дружніх відносин України і Болгарії, а сам меморіальний знак повинен бути якомога швидше відновлений", - наголошується в заяві МЗС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 105057 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 101318 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 96737 переглядiв

    Новини по темі

    Справа ПВК: суд залишив під вартою Семенченка

     • 11332 переглядiв