boeing-pryznachaie-novoho-ceo-na-tli-zvitu-pro-znachnyi-zbytok

Boeing призначає нового CEO на тлі звіту про значний збиток

 • 18570 переглядiв

Boeing призначив Роберта Ортберга новим генеральним директором з 8 серпня. Компанія повідомила про збиток у 1,4 млрд доларів у другому кварталі через проблеми з безпекою та якістю.

У середу Boeing призначила колишнього ветерана аерокосмічної галузі Роберта "Келлі" Ортберга своїм наступним генеральним директором, на тлі того, як авіаційний гігант повідомив про великі збитки через експлуатаційні проблеми, повідомляє AFP, пише УНН.

Деталі

64-річний Ортберг допомагав керувати Rockwell Collins та інтегрувати її до United Technology до свого виходу з RTX у 2021 році. Ортберг, як зазначається, - інженер і не входить до Boeing, що задовольняє ключові вимоги щодо генерального директора в очах деяких інсайдерів у сфері авіації.

Його призначення, яке набуде чинності 8 серпня, відбулося в той час, коли Boeing намагається відновитися після низки проблем з безпекою та контролем якості, які посилили увагу до компанії.

Ці труднощі, як вказано, знайшли відображення у результатах Boeing за другий квартал, опублікованих у середу, збиток сягнув 1,4 млрд доларів порівняно зі збитком у 149 млн доларів роком раніше. Доходи впали на 14,6% до 16,9 млрд доларів.

Останні результати, як повідомляється, показали значну слабкість у оборонному бізнесі компанії через низку контрактів з фіксованою ціною, де вона зазнала великих збитків через проблеми з ланцюжком поставок, а також вищі витрати на проектування та технічні проблеми. У пресрелізі Boeing перераховано чотири оборонні контракти, які призвели до операційних збитків у 913 млн доларів у кварталі.

Аналітики JPMorgan Chase високо оцінили призначення, зазначивши при цьому, що посада генерального директора "залишається дуже складною роботою".

Доповнення

Boeing опинився в центрі уваги після січневого інциденту, коли літак 737 MAX авіакомпанії Alaska Airlines здійснив аварійну посадку після того, як у польоті зірвало панель фюзеляжу.

Популярні

Новини по темі

Boeing призначає нового CEO на тлі звіту про значний збиток

 • 18570 переглядiв

G7 висловила занепокоєння з приводу виборів у Венесуелі

 • 14373 переглядiв

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 - Bloomberg

 • 29357 переглядiв