ukenru
biontech-zrobila-zayavu-schodo-promizhku-mizh-inyektsiyami-vaktsini-vid-covid-19

BioNТech зробила заяву щодо проміжку між ін'єкціями вакцини від COVID-19

 • 18047 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Німецька біотехнологічна група BioNTech, яка розробила спільно з Pfizer першу схвалену вакцину від коронавірусу, попередила, що "немає даних" щодо безпеки препарату в разі порушень рекомендацій щодо терміну прийому другої дози, передає УНН з посиланням на FT.

"Безпека та ефективність вакцини не оцінювалися за різними схемами дозування, оскільки більшість учасників випробувань отримали другу дозу в межах вікна, зазначеного в дизайні дослідження", - повідомила компанія.

Коментар надійшов після того, як стало відомо що Німеччина слідом за Великою Британією розглядає можливість збільшення проміжку між двома дозами вакцини на тлі зростаючої стурбованості з приводу більш заразного варіанту вірусу.

Міністерство охорони здоров'я Німеччини підтвердило Financial Times, що воно просило комісію країни по вакцинації "проаналізувати і оцінити наявні дані і дослідження та дати рекомендації з цього питання".

Проте, Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) повідомило, що вакцина BioNTech і Pfizer була дозволена у вигляді двох ін'єкцій з інтервалом не менше 21 дня, і це не відповідає новій схемі та вимагатиме окремого дозволу.

"В іншому випадку це буде розглядатися як "використання не за призначенням", - заявило EMA.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) також переконане, що програму вакцинації не можна змінювати без проведення ще одного клінічного випробування. В управлінні попередили, що зміна доз і графіків вакцинації може бути "контрпродуктивною" і становити небезпеку для здоров'я населення.

Як повідомляв УНН, напередодні стало відомо, що медичний працівник померла в Португалії після того, як їй зробили щеплення від коронавірусної інфекції COVID-19 вакциною американської фармацевтичної компанії Pfizer.

Раніше в Мексиці заявили, що вивчають випадок 32-річної жінки-лікаря, яка була госпіталізована після вакцинації препаратом, розробленим компаніями Pfizer і BioNTech від COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу