ukenru
bilorus-zaprovadit-bezviz-na-5-dniv-dlya-gromadyan-80-derzhav

Білорусь запровадить безвіз на 5 днів для громадян 80 держав

 • 16154 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, яким встановлюється п'ятиденний безвізовий режим для громадян 80 країн. Про це повідомляє його прес-служба, передає УНН.

"Документом встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб при в'їзді через пункт пропуску через державний кордон національний аеропорт Мінськ для громадян 80 держав. Указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилії, Індонезії, США, Японію та інші держави", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти створили рейтинг найнебезпечніших країн для туристів у 2017 році

Зазначається, що нові правила охоплюють також таку категорію, як негромадяни Латвії та особи без громадянства Естонії.

"Документ спрямований на активізацію подорожей бізнесменів, туристів, приватних осіб, які мають загальногромадянські паспорти, і не буде поширюватися на іноземців, які здійснюють офіційні поїздки: дипломатичні, службові, спеціальні та інші прирівняні до них паспорти до уваги прийматися не будуть", - підкреслюється в повідомленні.

Так, для в'їзду необхідно мати при собі дійсний паспорт або інший документ, що замінює його, грошові кошти, медичний страховий поліс на суму не менше 10 тис. євро, що діє в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На офіційному сайті Білорусі з'явився розділ для гей-туристів

Указ набуде чинності через місяць після офіційного опублікування.

Українські Національні Новини

Політика