biliy-dim-vidmoviv-u-rozmovi-putina-z-baydenom

Білий дім відмовив у розмові Путіна з Байденом

 • 16002 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Американська сторона не підтримала пропозицію Президента Росії Володимира Путіна про проведення розмови з Президентом США Джо Байденом 19 або 22 березня. Про це йдеться в заяві МЗС Росії, передає УНН.

Цитата:

"З жалем констатуємо, що американська сторона не підтримала пропозицію Президента Росії В. В. Путіна про проведення розмови з Президентом США Дж.Байденом 19 або 22 березня ц.р. в форматі відеоконференції у відкритому режимі для обговорення двосторонніх проблем, що накопичилися, а також тематики стратегічної стабільності", - сказано в заяві МЗС.

Деталі

При цьому в Кремлі заявляють, причиною стала нібито неготовність американської сторони провести такі контакти.

"Так, правильно, сьогодні немає такого в планах. Наскільки я розумію, не було готовності американської сторони", - сказав журналістам прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

Контекст

Байден минулої середи в інтерв'ю телекомпанії ABC заявив, що російське керівництво повинне буде "заплатити ціну" в зв'язку зі спробами втручання в американські вибори з боку Москви. Крім того, глава Білого дому відповів ствердно на питання, чи вважає він Путіна "вбивцею".

Російський президент після цього запропонував президенту США провести відкритий діалог в прямому ефірі вже в п'ятницю або наступного понеділка. Путін сказав, що готовий дати МЗС відповідне доручення "прямо зараз". Також він відреагував на слова Байдена дитячою дражнилкою.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Білий дім відмовив у розмові Путіна з Байденом

     • 16002 переглядiв

    Шмигаль назвав дві перешкоди на шляху України до Євросоюзу

     • 16966 переглядiв

    На Банковій без змін: розмальовану будівлю ОП охороняє поліція

     • 20705 переглядiв

    НАЗК викликало для пояснень п'ятьох керівників партій і нардепа

     • 13543 переглядiв