bayden-i-merkel-zaklikali-rosiyu-pripiniti-naroschennya-viysk-poblizu-ukrayini

Байден і Меркель закликали Росію припинити нарощення військ поблизу України

 • 14623 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися по телефону в середу закликати Росію скоротити війська на українському кордоні в міру загострення ситуації на місцях. Про це повідомляє УНН з посиланням на La Presse.

Деталі

Два лідери домовились просити Росію "скоротити нещодавнє посилення військ" на східному кордоні України, щоб дозволити "деескалацію" ситуації, заявив прессекретар Ангели Меркель.

Білий дім також заявив у своїй заяві, що "лідери висловили занепокоєння нарощуванням російських військ на кордонах України та в окупованому Криму та підтвердили свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України".

Вранці міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер звинуватила Росію в "провокації" в українському досьє і вказала, що за цим досьє стежать "з занепокоєнням".

Контекст

Останнім часом на Донбасі спостерігається ескалація ситуації.

Крім того, у вівторок, 30 березня, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді України сказав, що Росія здійснює поступове нарощування військ поблизу державного кордону України — на Півночі, на Сході і на Півдні. Всього очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, що в сукупності з наявними розгорнутими силами і засобами поблизу державного кордону з Україною створює загрозу військовій безпеці держави.

За словами Хомчака, станом на 30 березня 2021 року вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим міститься 28 батальйонних тактичних груп противника, а саме — у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях, і на території тимчасово окупованого Криму.

Варто зазначити, напередодні відбулось засідання Тристоронньої контактної групи, під час якого сторони підтвердили необхідність повного та всеосяжного дотримання режиму припинення вогню.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що з початку року на Донбасі загинуло 26 бійців. В ОБСЄ дали Росії рекомендації щодо деескалації ситуації в Україні та біля її кордонів. Таран на засіданні Європаламенту заявив, що чисельність російських військ уздовж українських кордонів може сягнути 110 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В ЄС переглянуть дані про вакцину Vaxzevria

     • 14125 переглядiв

    Країни НАТО заявили про вивід військ з Афганістану

     • 21105 переглядiв