bakhmut-lishe-u-nashikh-sertsyakh-zmi-povidomlyayut-scho-zelenskiy-pidtverdiv-vtratu-bakhmuta-ukrayinskimi-viyskovimi

«Бахмут лише у наших серцях»: ЗМІ повідомляють, що Зеленський підтвердив втрату Бахмута українськими військовими

 • 30353429 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що українські війська втратили місто Бахмут. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

“Я думаю, що ні. На сьогоднішній день Бахмут тільки в наших серцях. Це трагедія. На цьому місці нічого немає”, — сказав він перед зустріччю з президентом США Джо Байденом у Японії.

Згодом прессекретар Зеленського спростував інформацію про взяття Бахмута, навівши слова Президента

Раніше

Ватажок угруповання «ПВК вагнер» Євген пригожин заявив про нібито «повне взяття» Бахмута. Водночас у ЗСУ заяву найманців спростували.

Як повідомили Сили спеціальних операцій ЗСУ, у Бахмуті жорстокі бої йдуть за кожен метр. У Міноборони 19 травня вказували, що на цьому напрямку ворог не може перемагати якістю, тому бере кількістю.

Зокрема, ворог збільшив присутність військ на Бахмутському напрямку на кілька тисяч осіб і намагається використати перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів.

Російські окупанти підтягують на Бахмутський напрямок повітряно-десантні, мотострілецькі підрозділи, а також деякі спецпідрозділи. За добу 19 - 20 травня відбулося 17 бойових зіткнень, унаслідок яких загинуло 92 військових рф, ще 156 дістали поранення, розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Зеленський провів зустріч з президентом Кореї

     • 990016 переглядiв

    21 травня: День культурного різноманіття та Іона Пшеничника

     • 1125292 переглядiв