baiden-zustrivsia-z-rosiiskym-opozytsionerom-kara-murzoiu-pislia-yoho-zvilnennia-z-rosiiskoi-viaznytsi

Байден зустрівся з російським опозиціонером Кара-Мурзою після його звільнення з російської в'язниці

 • 11048 переглядiв

Президент США Джо Байден провів зустріч з російським опозиціонером Володимиром Кара-Мурзою в Овальному кабінеті. Кара-Мурза був звільнений з російської в'язниці в рамках масштабного обміну ув'язненими між США, РФ та іншими країнами.

Президент США Джо Байден зустрівся з російським опозиційним політиком Володимиром Кара-Мурзою, якого нещодавно звільнили з російської в'язниці, в рамках обміну. Про це Байден розповів в X, передає УНН.

Деталі 

Володимир провів два з половиною роки в несправедливому ув’язненні в росії за те, що виступав проти війни рф в Україні. Сьогодні його сім'я знову стала цілісною

- написав Байден. 

Він також оприлюднив фото з Кара-Мурзою та його сім'єю в Овальному кабінеті. 

Доповнення

Володимир Кара-Мурза, який пережив два отруєння у 2015 і 2017 роках, із квітня 2022 року перебував у російському СІЗО. У 2023 році його засудили до 25 років колонії за статтями про поширення "фейків" про армію рф, діяльність "небажаної" організації та про "державну зраду".

Кара-Мурза називав росію країною-агресором і розповідав про воєнні злочини, публічно заявляв про фальсифікацію виборів і порушення прав людини у рф.

Нагадаємо

Володимира Кара-Мурзу звільнили 1 серпня під час найбільшого з часів "Холодної війни" обміну ув'язненими між США, рф та ще п'ятьма країнами. 

Популярні

Новини по темі