ukenru
baiden-vidreahuvav-na-zruinuvannia-mostu-v-baltimori

Байден відреагував на зруйнування мосту в Балтіморі

 • 33797 переглядiв

Вантажне судно врізалося в автодорожній міст Френсіса Скотта Кі в Балтиморі, в результаті чого міст обвалився і загорівся, а кілька будівельників зникли безвісти.

Президент США Джо Байден назвав обвалення мосту в Балтіморі "страшною аварією", пообіцявши зробити все можливе, щоб один із найважливіших портів Східного узбережжя США якнайшвидше повернувся до нормальної роботи. Про це пише NBC News, передає УНН.

Деталі

Байден обіцяв, що міст відновлюватимуть максимально можливими темпами, але визнав, що це "займе деякий час". Він сказав, що направить "усі необхідні федеральні ресурси" на ліквідацію наслідків того, що сталося.

Байден також заявив, що федеральний уряд сплатить усі витрати на відновлення одного з найжвавіших мостів країни.

Я маю намір зробити так, щоб федеральний уряд сплатив усі витрати на реконструкцію цього мосту, і я очікую, що Конгрес підтримає мої зусилля

сказав Байден.

Нагадаємо

У ніч на вівторок чотирисмуговий автомобільний міст імені Френсіса Скотта Кі через річку Патапско впав після того, як у його опору врізалося вантажне судно. Після зіткнення судно спалахнуло і затонуло. Пожежна служба Балтімора заявила, що на переправі на момент події працювали семеро будівельників. Двох із них рятувальники дістали з води, решта вважаються зниклими безвісти. Губернатор штату Меріленд Вес Мур ввів у регіоні режим НС.

Обвал мосту в Балтіморі: рятувальники дістали з води двох потерпілих26.03.24, 13:23 • [views_0]