ukenru
baiden-provodyt-naimasshtabnishu-reformu-eksportu-zbroi-za-desiatylittia

Байден проводить наймасштабнішу реформу експорту зброї за десятиліття

 • 30749 переглядiв

Адміністрація Байдена посилює правила експорту цивільної зброї до 36 країн, щоб запобігти її використанню для скоєння злочинів і порушень прав людини.

Щоб обмежити використання цивільної зброї американського виробництва у злочинах і порушеннях прав людини за кордоном, адміністрація Байдена вимагатиме від експортерів кращої перевірки своїх клієнтів і посилення продажів у 36 країн. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Нові правила — найсуворіші за останні десятиліття — також скорочують тривалість експортних ліцензій з чотирьох років до одного і дають Державному департаменту більше повноважень блокувати продажі.

План був розроблений в результаті перевірки департаментом підтримки американської збройової промисловості — процесу, який почався після минулорічного розслідування Bloomberg News, яке пов’язало рекордний експорт цивільної зброї з вищим рівнем злочинності, пов’язаної зі зброєю в таких країнах, як Гватемала, Бразилія та Канада.

Розслідування задокументувало, як законно експортована зброя використовувалася в злочинах, починаючи від різанини в дошкільному закладі в Таїланді в 2022 році до вбивства в серпні минулого року головного кандидата в президенти Еквадору.

Міністерство торгівлі захищає національні інтереси Америки, ускладнюючи злочинцям, терористам і картелям отримати в руки вогнепальну зброю, вироблену в США

сказала міністр торгівлі Джина Раймондо.

Для експортерів зброї нові правила не тільки звужують потенційний ринок, вони вимагають більше перевірки клієнтів і додаткових витрат.

Експортери повинні щороку поновлювати експортні ліцензії, і в багатьох країнах вони повинні будуть подавати більш ретельні замовлення на закупівлю. Вони також повинні збирати копії паспортів або національних ідентифікаційних карток у торговців зброєю та інших клієнтів, які перебувають за кордоном.

Хотіли продати через даркнет: білоруси викрали з німецького товарного потяга 40 штурмових гвинтівок13.04.24, 15:09 • [views_0]