avtomobil-z-kortezhu-premyera-polschi-vlitku-sprichiniv-dtp-v-ukrayini-zmi

Автомобіль з кортежу прем'єра Польщі влітку спричинив ДТП в Україні - ЗМІ

 • 520558 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Один із автомобілів дипломатичного кортежу прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького спричинив ДТП на Тернопільщині, під час якої травмувався українець. Про це пише видання Wirtualna Polska, яке отримало у своє розпорядження неопубліковані документи щодо аварії польських дипломатів в Україні, пише УНН.

Деталі

ДТП за участю автомобіля дипломатичного кортежу сталась 7 липня, напередодні річниці Волинської трагедії та під час неанонсованого візиту прем'єр-міністра. Машина врізалась в автомобіль, який чекав на узбіччі.

У пошкодженого автомобіля зім’яло передню частину, він злетів у кювет, а водій випав з автомобіля. В результаті він отримав численні травми, в тому числі переломи.

Зазначається, що у Польщі ніхто не повідомив про аварію, а польський уряд та посольство в Києві зберігали мовчання з цього приводу.

Як стало відомо, постраждалого 42-річного Олега Ліщука відвезли на лікування до Польщі. За словами українця, польські чиновники допомогли оформити документи щодо виїзду. Вони також організували поїздку для його дружини, для якої оплатили проживання в готелі. Далі фонд U-Work допоміг чоловіку з оплатою реабілітації. Але підтримку від польської держави він мав лише в перші дні, зазначає українець. 

Доповнення

9 жовтня посольство Польщі в Україні відреагувало на статтю Wirtualna Polska. Там зазначили, що автомобіль, водій якого спричинив ДТП, не був у колоні прем’єр-міністра, а належав аташе з питань оборони. Його співробітник, найімовірніше, знепритомнів за кермом.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Херсон: відомо про трьох поранених жінок

     • 583052 переглядiв