aviakatastrofa-v-brazylii-chorna-skrynka-pokazala-shcho-litak-rozbyvsia-cherez-khvylynu-yak-piloty-vidchuly-nespravnist

Авіакатастрофа в Бразилії: "чорна скринька" показала, що літак розбився через хвилину, як пілоти відчули несправність

 • 14632 переглядiв

Слідчі отримали повну розшифровку "чорної скриньки" літака, що розбився в Бразилії минулого тижня. Аудіозапис не дає чіткого пояснення причини аварії, у якій загинули 62 людини.

Слідчі у справі авіакатастрофи, у якій загинули всі 62 людини на борту минулого тижня у Бразилії, отримали повне розшифрування "чорної скриньки", але її вміст не відразу пояснює причину аварії, з посиланням на місцеві ЗМІ повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Розшифровка з бортового мовного самописця показує, що пілот і другий пілот помітили різку втрату висоти приблизно за одну хвилину до аварії, повідомив місцевий телеканал TV Globo у своєму головному випуску новин Jornal Nacional у середу ввечері, посилаючись на неназваних людей, які працюють над розслідуванням.

TV Globo не опублікувала ані аудіо, ані розшифровку.

За даними TV Globo, розшифровка охоплює близько двох годин аудіозапису, включаючи запитання другого пілота пілоту про те, що відбувається, та повідомлення про те, що літак потребує "більшої потужності", щоб стабілізуватися.

Літак, турбогвинтовий ATR-72 місцевої авіакомпанії Voepass, прямував до Сан-Паулу з Каскавела в південному штаті Парана і зазнав аварії близько 1:30 дня (16:30 за Грінвічем) у місті Віньєдо, приблизно за 80 км на північний захід від Сан-Паулу.

У результаті авіакатастрофи загинули всі, хто перебував на борту, але ніхто на землі не постраждав.

Пілоти не повідомляли про надзвичайну ситуацію чи несприятливі погодні умови, заявили в п'ятницю бразильські військово-повітряні сили.

TV Globo повідомив, що, за словами людей, які розслідують аварію, аналіз одного лише аудіо не дозволить наразі визначити причину катастрофи.

Телеканал також заявив, що влада не виявила жодних характерних звуків, таких як звуки пожежі, відмови електрообладнання або поломки двигуна, хоча, як повідомляється, звук було важко прослухати.

TV Globo заявив, що потенційна проблема зі зледенінням крила літака не була ні відкинута, ні підтверджена владою.

Відеозаписи аварії, проаналізовані авіаційними експертами, змусили декого припустити, що на літаку утворився лід.

Бразильський центр розслідування авіаційних подій Cenipa не зміг негайно відповісти на запит Reuters про коментарі щодо репортажу TV Globo за межами звичайних робочих годин.

У Бразилії розбився пасажирський літак: на борту перебували 62 людини09.08.24, 20:49

Популярні

Новини по темі

Сухо та до 32° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 32458 переглядiв