ukenru
avariya-litaka-an-12-pid-rosiyskim-irkutskom-sered-zagiblikh-dvoye-gromadyan-ukrayini

Аварія літака АН-12 під російським Іркутськом: серед загиблих двоє громадян України

 • 28086 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Двоє громадян України загинули під час аварії вантажного літака АН-12 сьогодні під Іркутськом. Про це заявив Департамент з авіації Міністерства транспорту і комунікацій Республіки Білорусь, передає УНН.

Цитата

“Повітряним судном керував досвідчений екіпаж, у складі якого входило 7 осіб: 2 громадянина Російської Федерації, 2 — України і 3 — Республіки Білорусь. Командир мав загальний наліт понад 12 тисяч годин, у тому числі на типі АН-12 понад 7 тисяч", — інформує відомство.

Деталі

Повідомляється, що сьогодні, об 11.34 при заході на друге коло в аеропорту Іркутська в складних метеорологічних умовах (сніг з дощем, крижаний дощ) літак "авіакомпанії Гродно" АН-12бк EW-518ti зазнав катастрофи в районі населеного пункту Пивовареха. На борту повітряного судна вантаж був відсутній. У даний час міждержавним авіаційним комітетом створюється комісія з розслідування авіаційної події, до складу якої будуть включені представники Департаменту з авіації.

Telegram-канал "Mash" опублікував список членів екіпажу, які загинули:

Олександр Миколайович Єгоров — командир, Росія.

Олег Валерійович Щучко — другий пілот, Україна.

Андрій Євгенович Сергєєв — штурман, Білорусь.

Юрій Миколайович Крополев — бортмеханик, Росія.

Дмитро Іванович Гармоненко — інженер, Білорусь.

Максим Михайлович Карпук — авіаційний інженер, Білорусь.

Олександр Борисович Чуприненко — Україна.

Додамо

У коментарі УНН представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив, що МЗС перевіряє інформацію про наявність громадян України в літаку.

Українські Національні Новини

Суспільство