armiia-oborony-izrailiu-zaiavyla-pro-likvidatsiiu-hlavy-viiskovoho-kryla-khamas-v-hazi

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію глави військового крила ХАМАС в Газі

 • 12100 переглядiв

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію Мухаммеда Дейфа, командира військового крила ХАМАС у Газі. Удар було завдано 13 липня 2024 року в районі Хан-Юніса, також було ліквідовано інших бойовиків.

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію командира військового крила ХАМАС Мухаммеда Дейфа - другої особи в керівництві терористичної організації в Газі. Про це УНН повідомляє із посиланням на заяву ЦАХАЛ. 

13 липня 2024 року винищувачі ЦАХАЛу завдали удару в районі Хан-Юніса, і після проведеної розвідки було підтверджено, що внаслідок удару було ліквідовано Мохаммеда Дейфа

- йдеться у заяві ЦАХАЛ. 

Мохаммед Дейф був командиром військового крила ХАМАС і другою особою в керівництві терористичної організації у секторі Гази. Як вказали в ЦАХАЛ, саме Дейф ініціював, спланував і здійснив різанину 7 жовтня, під час якої на півдні Ізраїлю було вбито 1200 людей, а в секторі Гази викрадено 251 заручника.

Як зазначається, під час удару було ліквідовано й інших бойовиків терористів. 

Доповнення 

В середу, 31 липня, в Ірані під час авіаудару був убитий один із лідерів палестинського бойового угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія.  У відповідь на вбивство Ханії Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю. 

Країни Ради Безпеки ООН (РБ ООН) засудили вбивство політичного глави ХАМАС Ісмаїла Ханії в Ірані та закликали активізувати дипломатичні зусилля, щоб запобігти тотальній війні на Близькому Сході. Посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані поклав відповідальність за вбивство Ханії на США.

Популярні

Новини по темі

На Запоріжжі через удар рф пошкоджено газопровід

 • 26454 переглядiв

У Грузії набув чинності закон про "іноагентів"

 • 12700 переглядiв