ukenru
arestovich-zayaviv-scho-formula-shtaynmayera-zakodovana-v-zakoni-pro-osobliviy-status-donbasu

Арестович заявив, що "формула Штайнмаєра" закодована в законі про особливий статус Донбасу

 • 33627 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Верховна Рада, найімовірніше, в черговий раз продовжить дію закону про особливий статус Донбасу. При цьому застосувати його на практиці не має можливості вже 7 років. Про це в ефірі телеканалу "Дом" розповів спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович, передає УНН.

Деталі

Він нагадав, що закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (так званий закон про особливий статус Донбасу) був ухвалений ще у 2014 році. І що в ньому вже врахована "формула Штайнмаєра", на реалізації якої наполягає російська сторона.

Цитата

"Формула Штайнмаєра" відбита в 10-му пункті цього закону, який ухвалений у вересні 2014 року. Вона там "закодована". Її туди вписали при Порошенкові. І через 4-й підпункт цього 10-го пункту закон не виконується і не виконуватиметься, судячи з усього, найближчим часом. Із тієї простої причини, що цей пункт передбачає виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань. Поки абсолютно не видно, щоб Російська Федерація на це йшла", — сказав Арестович.

Додамо

Проте він вважає, що Верховна Рада продовжить дію закону в черговий раз.

"В цілому ми продовжимо його, так. Я маю на увазі, що не має значення 10-й пункт — є там "формула Штайнмаєра" чи ні. Це особливо нічого не вирішує.... З формулою чи без формули можна абсолютно не хвилюватися за продовження цього закону, якщо парламент вирішить його продовжити", — зазначив спікер української делегації в ТКГ.

Раніше

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш повідомив, що Росію не влаштовують Мінські угоди, і вона вимагає від української влади ухвалення нового закону.

Він також заявив, що Росія блокує імплементацію “формули Штайнмаєра”.

Українські Національні Новини

Політика