alergologi-oprilyudnili-prognoz-na-tizhden-dlya-ukrayintsiv-4

Алергологи оприлюднили прогноз на тиждень для українців

 • 10997 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. На Закарпатті, на Заході Львівщини з 8 по 15 лютого та на Волині спостерігатимуться низькі концентрації пилку вільхи. На Закарпатті також низькими будуть концентрації пилку ліщини, особливо – до 11 лютого, коли на Заході України очікується сонячна та тепла погода. З 12 лютого температура тут поступово знизиться до нульової, а з нею й зовсім впадуть і без того низькі концентрації пилку. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської аероалергенної мережі.

А от у Криму, де актуальним залишається пилок кипарису, з 11 до 15 лютого буде, навпаки, сонячно та тепло і пилок активніше літатиме саме у ці дні.

Так само з 11-12 лютого потеплішає у Південній та Східній Україні. Тут стовпчик термометра підніматиметься вдень до +8. І хоча через відносно невелику кількість дерев алергія на їх пилок у цьому регіоні зараз малоймовірна, у повітрі може спостерігатись пилок штучно насаджених у містах Півдня та Сходу родичів кипарису туї, ялівцю та тису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну йде нова хвиля алергії

У низьких концентраціях у повітрі Південних, Східних міст (Одеса, Херсон, Миколаїв, Запоріжжя, Дніпро) та Криму прогнозуються й спори грибів, зокрема – й алергенної альтернарії, особливо – у вологу погоду.

А от чутливі до пилку особи Центра та Півночі України можуть спати спокійно – у цих регіонах ще занадто холодно, щоб дерева масово прокинулись від зимової сплячки. Температура впродовж тижня підніматиметься тут не вище +4 градусів.

Тому у Центрі, на Півночі та на Північному Сході все ще можливі прояви холодової алергії, особливо – після 12 лютого, коли температура тут впаде нижче нуля та прогнозують сніг. Тому не забувайте берегтись від холоду: зима ще не здається, не зважаючи на короткочасні прояви тепла.

Як повідомляв УНН, українців попередили про можливі мігрені через погоду

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Алергологи оприлюднили прогноз на тиждень для українців

     • 10997 переглядiв

    У НБУ прогнозують більш жорстку фіскальну політику

     • 11145 переглядiв

    На Вінничині меру вручили підозру у хабарництві

     • 12713 переглядiв

    Хворих на кір в Україні більше, ніж в усій Європі

     • 13919 переглядiв

    У Краматорську пограбували квартиру прокурора

     • 21197 переглядiв

    На Львівщині 14-річну школярку жорстоко побили ровесниці

     • 11348 переглядiв

    Мадагаскар охопила епідемія кору

     • 11994 переглядiв