ukenru
afp-sanktsiyi-yes-proti-biloruskoyi-vladi-zatyaguyutsya-cherez-pozitsiyu-kipru

AFP: санкції ЄС проти білоруської влади затягуються через позицію Кіпру

 • 14478 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Введення санкцій Європейського союзу проти влади Білорусі за фальсифікацію виборів, політичні репресії та насильство силовиків проти демонстрантів затягується через позицію Кіпру. Своєю чергою, Брюссель бажає прискорити цей процес. Про це із посиланням на джерела пише Agence France Presse, передає УНН.

"Острівна держава Кіпр блокувало економічні санкції до тих пір, поки блок не погодить аналогічні заходи проти Туреччини в зв'язку з її спірною розвідкою природного газу в східному Середземномор'ї", - повідомили джерела видання.

При цьому в середу глава Європейської ради Шарль Мішель закликав країн-членів Євросоюзу пришвидшити санкції проти білоруської влади.

"Влада Білорусі повинна звільнити політичних ув'язнених та дозволити білорусам реалізувати своє право на свободу слова і зібрань. Закликаю пришвидшити процес санкцій", - написав він у Twitter.

Угода про санкції може бути досягнута тільки після наступної зустрічі міністрів закордонних справ 21 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під санкції ЄС потрапляє 31 топ-чиновник Білорусі: Лукашенка в списку немає

Нагадаємо, в Білорусі у кримінальній справі про діяльність Координаційної ради опозиції на допит в якості свідків викликали нобелівського лауреата Світлану Алексієвич і ексдиректора Купалівського театру Павла Латушка.

Координаційна рада була створена з ініціативи кандидата в президенти Світлани Тіхановської. До президії цієї ради увійшли письменниця Світлана Алексієвич, дипломат Павло Латушко, юристи Лілія Власова і Максим Знак, співголова "Білоруської християнської демократії" Ольга Ковалькова, представник страйкому МТЗ Сергій Дилевський, координатор штабу Бабарика і соратниця Тіхановської Марія Колеснікова.

Генпрокуратура Білорусі за фактом створення Координаційної ради порушила кримінальну справу про "захоплення влади".

У Білорусі з дня президентських виборів 9 серпня щодня тривають масові протести проти оголошеної перемоги на них чинного президента Олександра Лукашенка на шостий термін поспіль. Силовики вдаються до репресій проти ініціаторів і учасників протестів.

Українські Національні Новини

Політика