7-uviaznenykh-zhinok-uklaly-kontrakt-iz-zsu-v-obmin-na-dostrokove-zvilnennia

7 ув'язнених жінок уклали контракт із ЗСУ в обмін на умовно-дострокове звільнення - Мін'юст

 • 22233 переглядiв

Сім засуджених жінок підписали контракт із ЗСУ в обмін на умовно-дострокове звільнення. Загалом 6101 засуджених виявили бажання долучитися до лав ЗСУ, з них 3823 вже виїхали на навчання.

Сім засуджених жінок підписали контракт із ЗСУ в обмін на умовно-дострокове звільнення. Загалом 6101 засуджених виявили бажання долучитися до лав ЗСУ, з них 3823 вже виїхали на навчання. Про це повідомили у Міністерстві юстиції, пише УНН.

Деталі

"Семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці, уклали контракт із ЗСУ. Жінки виявили бажання проходити військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення", - ідеться у повідомленні міністерства у соцмережах.

Вони, як вказано, успішно пройшли військово-лікарську комісію та отримали згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах Сил оборони.

Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки чоловікам, але й жінкам. Однак раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська. Наразі маємо рішення щодо перших 7 засуджених, які вирішили укласти контракт із ЗСУ

- зазначила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Доповнення

За даними Мін'юсту, загалом, з дня набрання чинності Закону України, яким врегульовано порядок реалізації прав засуджених на їхню безпосередню участь в обороні нашої держави, 6101 засуджених виявили бажання долучитись до лав Збройних Сил України. 3823 осіб вже виїхали з установ відбування покарань на навчання, вказали у Мін'юсті.

Популярні

Новини по темі