ukenru
3-6-mln-silskogo-naselennya-vzhe-obyednano-v-otg-gennadiy-zubko

3,6 млн сільського населення вже об'єднано в ОТГ, - Геннадій Зубко

 • 19661 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Наразі 3,6 млн сільського населення вже проживає в ОТГ, ще очікує об’єднання в громади понад 9 мільйонів. Про це розповів на Форумі місцевих громад Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє УНН з посиланням на Урядовий портал.

Чиновник привітав всіх новообраних голів об’єднаних територіальних громад і наголосив що саме вони повинні стати лідерами децентралізації в своїх громадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До місцевих бюджетів за 8 місяців надійшло майже 121 млрд грн - Г.Зубко

Віце-прем’єр підкреслив, що Україна має свої особливості на відміну від Франції, Німеччини, Голландії, які мають 5-7% сільського населення.

"Сьогодні Україна має понад 35% сільського населення і саме якість соціальних сервісів, ми повинні повернути в сільську місцевість, яка дуже його потребує", — зазначив Геннадій Зубко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вже створено близько 700 територіальних громад

За його словами, наразі 3,6 млн сільського населення вже проживає в ОТГ, ще очікує об’єднання в громади понад 9 мільйонів.

"Новоутворені громади повинні бути забезпечені необхідним якісним сервісом з впровадженням медичної і освітньої реформи, адміністративних послуг, планування територій. І ці якісні послуги ми повинні зробити разом", — повідомив урядовець.

Нагадаємо, 29 жовтня 2017 року, Центральна виборча комісія призначила вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) в усіх областях України.

Українські Національні Новини

Політика