У МВС офіційно представили Клименка як нового очільника: Зеленський назвав його головні завдання

У МВС офіційно представили Клименка як нового очільника: Зеленський назвав його головні завдання

Київ  •  УНН

13 лютого 2023, 09:30  •  754082 перегляди

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський разом із Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем представили колективу МВС нового очільника - Ігоря Клименка. Глава держави окреслив головні завдання Клименка на посаді, про що повідомив у соцмережах, пише УНН.

Цитата

"Міністром внутрішніх справ України призначено Ігоря Клименка. Він знає, як і що треба робити, щоб Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС, Державна прикордонна служба, Міграційна служба та весь колектив МВС продовжили ефективно працювати й виборювати для нашої держави перемогу", - зазначив Зеленський.

Деталі

Зеленський подякував йому "за підтримку, що ви з перших днів на війні, й мені здається, це показовий приклад без гучних слів".

"Серед головних завдань Ігоря Володимировича – довіра й повага. Щоб наші діти довіряли українським поліцейським і самі хотіли ставати поліцейськими, нацгвардійцями, рятувальниками, прикордонниками. Щоб наші громадяни поважали Міністерство внутрішніх справ. І щоб «Гвардія наступу», яка нині формується, стала міцним елементом наших сил оборони та безпеки", - наголосив Президент.

Зеленський також згадав про колишнього міністра Дениса Монастирського, який загинув унаслідок авіакатастрофи у Броварах.

"Сьогодні я згадую нашу зустріч, яка відбулася майже півтора року тому, 16 липня 2021 року, коли я представляв тут колективу міністерства нового очільника Дениса Монастирського. Тоді я казав, що серед головних завдань нового міністра є дві речі: довіра і повага до наших поліцейських, усіх, хто працює в системі МВС, а також до керівництва міністерства від усіх наших громадян та від керівництва держави. Денис разом зі своїми колегами, з вами, робив усе, щоб виконати це завдання. Я вважаю, що йому вдалося. Дякую усім, хто допомогав йому у цьому", - сказав він.

Своєю чергою, Шмигаль висловив переконання, що "усі поставлені Президентом і Кабінетом міністрів завдання будуть виконані успішно й швидко". "Ключові з них: захист нашої Батьківщини, звільнення окупованих територій, охорона кордонів, забезпечення порядку всередині країни", - зазначив він у Telegram.

Доповнення

Верховна Рада призначила Клименка головою МВС 7 лютого.