zyavilosya-video-raketnogo-udaru-po-siriyi

З'явилося відео ракетного удару по Сирії

 • 11388 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. У міністерстві оборони Франції, яка разом із США та Великою Британією завдала удару по Сирії у відповідь на хімічну атаку Дамаска, оприлюднили відео з моментом запуску ракети, передає УНН.

"Запуск військово-морської крилатої ракети з одного з наших фрегатів цієї ночі в Середземному морі. Ціль: місце виробництва хімічної зброї сирійським режимом", - підписала відповідне відео у Twitter голова міноборони Франції Флоранс Парлі.

Раніше президент США Дональд Трамп, оголошуючи в зверненні до нації про відданий ним наказ нанести удар по об'єктах в Сирії, пояснив це "необхідністю покарати Асада за застосування хімічної зброї" 7 квітня в місті Дума. При цьому він поклав на Росію "відповідальність за підтримку режиму Асада".

США, Велика Британія і Франція завдали авіаудари по трьох цілях, пов'язаних з сирійської програмою створення хімічної зброї. 

Як повідомляв УНН, представники благодійної організації "Білі каски" раніше повідомили, що 7 квітня під час атаки сил режиму Асада в районі Східна Гута було застосовано хімічну зброю. За їхніми даними, з вертольота була скинута бочкова бомба з хімікатами. У ВООЗ повідомили, що близько 500 осіб могли постраждати від хіматаки на Думу.

Сирія спростувала повідомлення про хімічну атаку в Східній Гуті, назвавши їх дезінформацією, покликаною перешкодити сирійської армії в справі відновлення контролю над цим регіоном.

Пізніше президент США Дональд Трамп пригрозив Росії новими ракетними ударами по Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    З'явилося відео ракетного удару по Сирії

     • 11388 переглядiв

    За погроми лотерейних пунктів у Києві арештували 12 людей

     • 10708 переглядiв

    МЗС: Україна підтримує дії США та союзників у Сирії

     • 8511 переглядiв