znesennia-sadyby-zelenskykh-vlasnyku-budivli-povidomleno-pro-pidozru

Знесення садиби Зеленських: власнику будівлі повідомлено про підозру

 • 20658 переглядiв

Поліція Києва повідомила про підозру 32-річному власнику будівлі за знесення історичної садиби Зеленських. Йому інкримінують умисне пошкодження майна, на яке накладено арешт.

Поліцейські повідомили про підозру власнику будівлі, за вказівкою якого було знесено садибу Зеленських у Києві, повідомили у вівторок у ГУНП у Києві, пише УНН.

Деталі

Слідчі поліції Києва здійснюють досудове розслідування за фактом знесення історичного будинку на вулиці Олександра Кониського, побудованого наприкінці 19 століття. Кримінальні провадження розпочаті за фактом умисного незаконного знищення об'єктів культурної спадщини (ч.2 ст. 298 КК України); самовільного будівництва (ч. 3 ст. 197-1 КК України) та за фактом незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт (ч. 1 ст. 388 КК України).

"Садиба вже неодноразово була під погрозою знищення, у звʼязку з чим слідчі спільно з прокуратурою в межах розпочатих кримінальних проваджень тричі звертались до суду з клопотаннями про накладення арешту на будинок та земельну ділянку, який надалі судом, за позовом адвокатів відповідача, були скасовані. Востаннє за ініціативи правоохоронців 18 січня та 19 лютого на ділянку та будинок був накладений новий арешт, який не був скасований у судовому порядку", - повідомили у поліції у соцмережах.

Попри це, як повідомляється, "19 липня 32-річний власник будівлі, будучи обізнаний про діючі судом обмеження на заборону здійснення будь-яких дій із обʼєктом нерухомості, вирішив його знищити". Для цього правопорушник, за даними поліції, "залучив будівельну фірму, співробітникам якої надав вказівку на демонтаж зазначеної будівлі".

Наразі слідчі поліції повідомили власнику будинку про підозру за ч. 1 ст. 388 Кримінального кодексу України - умисне пошкодження та знищення майна, на яке судом накладено арешт.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває. Встановлюється ступень участі інших учасників, причетних до знищення історичної будівлі.

Знесення садиби Зеленських: правоохоронці Києва проводять слідчі дії22.07.24, 14:40

Популярні

Новини по темі

Місцями дощі і до 34° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 21574 переглядiв

Окупанти атакували Дніпропетровщину: жертв немає

 • 24126 переглядiв

За добу рф втратила в Україні 1220 військових

 • 24102 переглядiв