znamenyti-okuliary-dzhona-lennona-prodani-na-auktsioni

Знамениті окуляри Джона Леннона продані на аукціоні

 • 29208 переглядiв

Культові круглі окуляри Джона Леннона продані на аукціоні у Великій Британії за 40 тисяч фунтів. Окуляри були подаровані Ленноном випадковому знайомому в студії Abbey Road у 1968 році.

Пара культових круглих окулярів з блакитними скельцями, яка належала культовому музиканту Джону Леннону, була продана у Великій Британії за рекордну суму. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Деталі

Аукціонний дім Catherine Southon Auctions за 40 тис. фунтів стерлінгів продав окуляри, які Джон Леннон колись подарував випадковому знайомому – чоловіку на ім'я Майкл.

Окуляри купив анонімний покупець-іноземець.

Аукціонний дім повідомив, що Леннон подарував окуляри Майклу в студії Abbey Road Studios у 1968 році. Майкл відвідав студію, куди подруга запросила його в день народження. За словами Майкла, він взяв у руки окуляри Леннона, які лежали на піаніно. Дівчина Майкла на ім'я Пенні попросила не чіпати їх, а Джон Леннон обернувся і сказав: "Нічого страшного. Насправді, він може взяти їх. З днем народження!"

Додамо

На аукціоні за 2 600 фунтів стерлінгів також була продана колекція з 33 чорно-білих фотографій музикантів, які були зроблені власником окулярів у 1968 і 1969 роках, коли він відвідував студію звукозапису Бітлз. На деяких фотографіях були зображені Пол Маккартні, Джордж Гаррісон, Рінго Старр і Джордж Мартін.

Деякі зображення були зроблені в той самий день, що й знаменита фотосесія для альбому "Abbey Road", коли "Бітлз" позували, переходячи по зебрі через пішохідний перехід.

Одна з найдорожчих у світу: гітару Джона Леннона продали на аукціоні за майже 2,9 мільйона доларів30.05.24, 16:35

Анастасія Рябоконь

УНН Lite

Популярні

Новини по темі

Знамениті окуляри Джона Леннона продані на аукціоні

 • 29208 переглядiв

У поїздів Київ-Перемишль оновлять розклад з 10 серпня

 • 11217 переглядiв