zmina-tendentsii-ukraintsi-u-lypni-staly-aktyvnishe-povertatysia-z-za-kordonu

Зміна тенденцій: українці у липні стали активніше повертатися з-за кордону

 • 17039 переглядiв

У липні спостерігається перевага повернення українців в країну, на відміну від червня. Пасажиропотік на кордоні зріс до 110-120 тисяч осіб за добу в будні дні, порівняно з 80-90 тисячами навесні.

Якщо в червні на кордоні більше спостерігалася перевага виїзду українців за кордон, то на сьогодні, у липні, навпаки, – перевага повернення громадян з-за кордону, повідомив  на брифінгу у середу речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише УНН.

Деталі

"У червні більше перевага йшла на виїзд з України – початок літнього сезону, сезону відпусток, і люди більше слідували за межі України. У липні відмічається суттєве повернення громадян в країну. За минулу добу кількість перетинів на в’їзд саме громадянами України була більшою на три тисячі осіб. В неділю – на 13 тисяч осіб більше", – зазначив Демченко.

Загалом, за його словами, пасажиропотік зараз досить динамічний.

"Якщо у весняні місяці в будні, до прикладу, кордон могли перетинати 80-90 тисяч осіб за добу, у вихідні пасажиропотік міг в окремі дні досягати 100 тисяч осіб за добу. То зараз будні – на рівні 110-120 тисяч осіб за добу", – повідомив речник ДПСУ.

Працівники ТЦК можуть бути присутні на прикордонних пунктах пропуску - ДПСУ17.07.24, 19:50

Популярні

Новини по темі

У Харкові горить будинок після удару ворожим КАБом

 • 22728 переглядiв