ukenru
zhodnikh-rishen-bez-ukrayini-u-bilomu-domi-pidbili-pidsumki-rozmovi-baydena-ta-zelenskogo

"Жодних рішень щодо України без України": у Білому домі підбили підсумки розмови Байдена та Зеленського

 • 24220 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Президент США Джо Байден під час телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським заявив, що всі рішення щодо України не ухвалюватимуть без її участі. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Білого дому.

Деталі

"Президент Байден висловив глибоке занепокоєння агресивними діями Росії щодо України і дав зрозуміти, що США та їхні союзники відповідатимуть рішучими економічними та іншими заходами у разі подальшого військового втручання. Він підтвердив непохитну відданість США суверенітету та територіальній цілісності України", — ідеться у повідомленні.

Як зазначають, Байден чітко дав зрозуміти, що США діятимуть за принципом "жодних рішень щодо України без України".

Лідери України та США закликали Росію до деескалації напруженості та погодилися, що дипломатія є найкращим способом досягти значного прогресу у врегулюванні конфлікту.

Президент Байден підкреслив готовність Сполучених Штатів брати участь у підтримці заходів зміцнення довіри для просування імплементації Мінських домовленостей.

Додамо, що переговори Володимира Зеленського та Джо Байдена розпочалися 9 грудня о 13:34 за вашингтонським часом (20:34 за київським часом) і тривали півтори години.

Нагадаємо

7 грудня відбулася онлайн-зустріч президентів Росії та США. Основною темою переговорів була Україна та російське нарощування військової сили біля її кордонів.

У Білому домі анонсували, що підсумки цих перемовин Байден оголосить Зеленському під час телефонної розмови 9 грудня.

Українські Національні Новини

Політика