ukenru
zelenskyi-zustrivsia-iz-prezydentom-chekhii-obhovoryly-oboronnu-pidtrymku-ta-ukladennia-dvostoronnoi-bezpekovoi-uhody

Зеленський зустрівся із президентом Чехії: обговорили оборонну підтримку та укладення двосторонньої безпекової угоди

 • 26373 переглядiв

Зеленський зустрівся з президентом Чехії Павлом у Вільнюсі. Лідери держав обговорили оборонну підтримку України, посилення співпраці в оборонній промисловості, інтеграцію в ЄС і НАТО та укладення двосторонньої угоди про безпеку.

Президент України Володимир Зеленський у Вільнюсі зустрівся з лідером Чехії Петром Павелом. Глави держав обговорили оборонну підтримку України, посилення співпраці в галузі ОПК, а також укладення двосторонньої угоди про безпеку, передає УНН

У Вільнюсі зустрівся з Президентом Чехії Петром Павелом. Розповів про ситуацію на полі бою, російські обстріли нашої енергетичної інфраструктури та потреби нашої держави в постачанні енергообладнання

- написав Зеленський у Telegram.

За словами Президента, вони також обговорили оборонну підтримку України та посилення співпраці в галузі ОПК, нашу інтеграцію до ЄС і НАТО й укладення двосторонньої безпекової угоди.

Зеленський подякував Чехії за непохитну підтримку України. 

Нагадаємо 

Чеський уряд виділить десятки мільйонів євро на ініціативу, яку ініціювала сама Прага, із закупівлі сотень тисяч артилерійських боєприпасів для України. 

Чехи за допомогою групи урядових чиновників і приватних компаній запросили у країн світу щонайменше 800 000 великокаліберних боєприпасів, перші поставки яких в Україну очікуються до червня.