zelenskyi-zaiavyv-shcho-ukraini-potribna-ekonomichna-ta-bezpekova-vzaiemodiia-z-afrykoiu

Зеленський заявив, що Україні потрібна економічна та безпекова взаємодія з Африкою

 • 36490 переглядiв

Президент Зеленський наголосив на важливості економічної та безпекової взаємодії з Африкою. Він також підкреслив необхідність посилення співпраці з Латинською Америкою та зміцнення дипломатичної присутності в Азії.

Україні потрібна економічна та безпекова взаємодія з Африкою, а також і пряма дипломатична робота, зокрема у форматі форуму Україна – Африка, який має відбутись. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає УНН.

Африка – нам потрібні міцні партнерства з тими, хто поважає міжнародне право. Україні потрібна економічна взаємодія з Африкою, безпекова взаємодія, а також і пряма дипломатична робота, зокрема у форматі форуму Україна – Африка, який має відбутись. І я дуже чекаю. Латинська Америка – є дуже хороші результати в роботі з такими країнами, як Чилі та Аргентина, з державами Карибського басейну. Маємо збільшувати співпрацю, і завдання відповідних послів і працівників МЗС України – реалізувати нашу ініціативу проведення саміту Україна – Латинська Америка

- розповів Зеленський.

Також Зеленський заявив, що Україна з Японією досягли справжнього стратегічного партнерства й має зробити таку модель відносин взірцевою.

Увесь азійський простір і регіон Тихого океану зараз є одним із тих центрів подій, де вирішується, якими будуть наступні десятиліття. Україна має свій погляд на глобальний розвиток, і це повинен бути виключно мирний розвиток у межах системи світового порядку, заснованого на правилах. Україна готова долучитися до відповідних процесів як донор безпеки й захисник міжнародного порядку. Ми будемо посилювати нашу дипломатичну присутність в азійському просторі

- розповів Зеленський.

Африка, Азія, Південна Америка є частиною зусиль, щоб підштовхнути рф до перемовин – Кулеба19.06.24, 19:24

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні чутно вибухи - ЗМІ

     • 29219 переглядiв