zelenskyi-pro-uhodu-z-rumuniieiu-razom-iz-partneramy-dopomahatyme-tsentru-f-16-dlia-pidhotovky-pilotiv

Зеленський про угоду з Румунією: разом із партнерами допомагатиме центру F-16 для підготовки пілотів

 • 23274 переглядiв

Україна та Румунія підписали угоду про безпеку для посилення співпраці в Чорноморському регіоні, в рамках якої Румунія надала системи Patriot, підтримку оборонної промисловості та допомогу в навчанні українських пілотів на літаках F-16.

В безпековій угоді з Румунією зафіксовано конкретні пункти співпраці для зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні. Також Румунія разом із партнерами допомагатиме навчальному центру F-16 для підготовки українських пілотів. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський, передає УНН.

З Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у Вашингтоні підписали безпекову угоду між нашими державами. Ми зафіксували конкретні пункти співпраці для зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні. Україна одержить від Румунії систему Patriot і підтримку оборонної промисловості. Румунія разом із партнерами допомагатиме навчальному центру F-16 для підготовки українських пілотів

- написав Зеленський.

Доповнення

Повідомлялося, що в безпековій угоді з Румунією окремі блоки документа стосуються розвідки та контррозвідки, кібербезпеки, інформаційної безпеки, гуманітарного розмінування, санкцій, відновлення та відбудови України.

Румунія оплатить навчання українських пілотів на F-1614.06.24, 02:30

Популярні

Новини по темі