zelenskyi-pro-neitralnu-uchast-sportsmeniv-z-rf-ta-bilorusi-v-olimpiiskykh-ihrakh-tse-napivsanktsii

Зеленський про "нейтральну" участь спортсменів з рф та білорусі в Олімпійських іграх: "Це напівсанкції"

 • 19844 переглядiв

Президент України назвав напівсанкціями допуск у нейтральному статусі росіян та білорусів до Олімпіади.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що коли спортсмени з рф та білорусі виступають під нейтральним прапоро, то це не можна вважати санкціями, а скоріше напівсанкціями. Про це він заявив в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає УНН.

Ми дивуємося, як після санкцій росія продовжує заробляти гроші на енергетиці, чи як працює банківська система, бо вона ж була нібито санкціонована. Як це працює? Як росія заробляє гроші і вкладає їх у війну? Тоді це називається не санкції, а напівсанкції

- сказав Зеленський.

За його словами, хоча участь спортсменів з рф та білорусів не є офіційною, але їх допуск до змагань - це теж напівсанкції.

Під нейтральним прапором виступають російські і білоруські спортсмени. Так, їх набагато менше, але ж всі не дурні і розуміють, що хоча спортсмени виступають під нейтральним прапором, то це виступають росіяни і білоруси. Якщо ми вводимо санкції - давайте їх вводити. Якщо це напівсанкції, краще не гратися популізмом

- додав президент.

Нагадаємо

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив спортсменів з росії та білорусі до Олімпійських ігор-2024 у нейтральному статусі. Кваліфікацію на участь у Олімпіаді 2024року пройшли 11 індивідуальних нейтральних спортсменів (вісім із російським паспортом і троє з білоруським).

Оргкомітет Олімпіади в Парижі позбавив акредитацій 4 російських журналістів29.07.24, 00:38

Популярні

Новини по темі

Вступники подали понад 995 тисяч заяв до вишів

 • 10752 переглядiв

Ліцензії на експорт дозволили отримувати онлайн

 • 13093 переглядiв