zelenskyi-obhovoryv-z-radoiu-tserkov-zakonoproekt-pro-zaboronu-upts-mp-detali

Зеленський обговорив з Радою церков законопроект про заборону УПЦ МП: деталі

 • 36865 переглядiв

Президент провів відеоконференцію з Всеукраїнською радою церков щодо заборони релігійних організацій, пов'язаних з рф. ВРЦіРО підтримала ініціативу, наголосивши на важливості захисту духовної незалежності України.

Президент Володимир Зеленський провів відеоконференцію з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Глава держави висловив подяку учасникам за постійну підтримку України та її громадян, які щодня страждають від російських атак, пише УНН.

"У час такої жорстокої російської війни проти України бути з Україною і бути в Україні означає захищати все те добре, гуманне, що є в людській природі", – наголосив Володимир Зеленський.

Президент також наголосив на важливій ролі церков і релігійних організацій у донесенні правди про війну. Світ повинен чути правдивий голос релігійних лідерів і спільнот, щоб розуміти, скільки церков та молитовних будинків було знищено через обстріли агресора, і як багато життів зруйнували російські військові структури.

Зеленський також зазначив, що росія використовує церкву для придушення незалежності інших держав і обмеження свобод їхніх громадян.

"Тому гарантувати українську духовну незалежність – це наш спільний обов’язок", – переконаний він.

Президент зазначив, що підтримка законодавчої ініціативи, спрямованої на зміцнення духовної незалежності України, є вкрай важливою. Члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій висловили підтримку курсу Президента на духовну незалежність, захист конституційного ладу, громадської безпеки, прав людини та основних свобод від зловживань з боку держави-агресора.

ВРЦіРО підкреслила, що жодна організація, релігійна чи світська, яка має центр у країні, що здійснила військову агресію проти України, не повинна функціонувати в нашій державі. З цієї причини рада підтримує урядовий законопроєкт, внесений з ініціативи Президента, щодо унеможливлення діяльності таких організацій в Україні.

Члени ради також заявили, що головною загрозою для релігійної свободи в Україні є російська агресія, яка призвела до загибелі священнослужителів та руйнування сотень храмів і молитовних будинків.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, наступного тижня Верховна Рада збирається розглянути у другому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов'язані з країною-агресором.

Популярні

Новини по темі

На Київщині на дитячому майданчику знайшли гранату

 • 12620 переглядiв