ukenru
zelenskiy-vnis-do-vr-podannya-pro-zvilnennya-goliv-mzs-minoboroni-ta-sbu

Зеленський вніс до ВР подання про звільнення голів МЗС, Міноборони та СБУ

 • 11241 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення міністрів закордонних справ та оборони Павла Клімкіна та Степана Полторака відповідно, а також голови СБУ Василя Грицака. Про це УНН повідомили у прес-службі АП.

"Президент України Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради України подання про звільнення з посад двох міністрів і голови Служби безпеки України", - йдеться у повідомленні.

Як вказано, Глава держави звернувся до парламенту щодо звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України, Степана Полторака – з посади міністра оборони України. Третє подання стосується звільнення Василя Грицака з посади голови Служби безпеки України.

У поданнях зазначається, що Глава держави діє на підставі Конституції та відповідних законів України. Президент України наполягає на невідкладному розгляді парламентом цих питань, додали в АП.

Нагадаємо, 30 травня Верховна Рада відхилила відставку Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, яка мала потягнути за собою відставку усього уряду.

Українські Національні Новини

Політика