ukenru
zelenskiy-prigroziv-rosiyi-vidmovoyu-vid-peregovoriv-schodo-obminu-polonenimi-cherez-vikradennya-okupantami-ukrayinskikh-ditey

Зеленський пригрозив росії відмовою від переговорів щодо обміну полоненими через викрадення окупантами українських дітей

 • 126691 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський пригрозив російській владі відмовою від переговорів щодо обміну полоненими, якщо країна-агресор не припинить викрадати українських дітей та поповнювати ними свій фонд для обміну полоненими. Про це Гарант заявив в інтерв'ю російським журналістам, яке опублікувало видання "Медуза", пише УНН.

Цитата

“Я сказав: якщо вони крадуть дітей, ми всіляко, звичайно... Це все закінчиться тим, що не буде жодних переговорів, нічого не буде. Ми звідусіль підемо. Ми ні про що не будемо з ними домовлятися. Ми нічого не закінчимо і нікого не змінимо”, – заявив Президент.

Деталі

Зокрема, Глава держави назвав такий крок з боку окупантів скотством, яку бачив ще у Мінському процесі.

“Це скотство я бачив у Мінському процесі. Я назвав це скотством ще тоді. Ми домовилися з путіним у 2019 році, що поміняємо всіх на всіх у найближчі два місяці. Зустріч у нас була у грудні. Ми мали чудовий обмін — близько 110, на мою думку, людей. Залишався ще список з їхнього боку — всі вони ніяк не могли дати, хто ж їхні люди у нас у в'язницях. І так далі і тому подібне.

Наші списки ми передали, копію віддавали до ОБСЄ; копії все я віддав, тому що там ще були і з кримських хлопців питання. Передав про всяк випадок. Ми передали списки туркам, німцям, французам, росіянам. Усім передали – і спеціально ОБСЄ. Щоб не було потім жодних запитань. Усе скінчилося. Нікого вони нам не змінили, жодних усіх на всіх не спрацювало тоді”, – заявив Президент.

Українські Національні Новини

Політика