zelenskiy-pidpisav-zakon-schodo-pidvischennya-stipendiyi-dityam-sirotam

Зеленський підписав закон щодо підвищення стипендії дітям-сиротам

 • 13462 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект щодо збільшення розміру стипендії та щорічної грошової допомоги на придбання навчальної літератури дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо посилення соціального захисту учнів, студентів (курсантів) з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та деяких інших осіб" № 785-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 липня", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що документом передбачено збільшення розміру стипендії та щорічної грошової допомоги на придбання навчальної літератури дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Згідно із законом, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам із їхнього числа, а також учням, студентам (курсантам), які під час навчання та у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, надано право на отримання соціальної стипендії, посадового окладу в усіх закладах вищої освіти, незалежно від їхнього відомчого підпорядкування.

Так, розмір соціальної стипендії, посадового окладу становить не менше 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення такими дітьми 18 років – 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Повідомляється, що Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування, та вводиться в дію з 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №2013 про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги. Відповідне рішення підтримав 351 народний депутат України. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін схвалив реформу харчування в школах

     • 35566 переглядiв

    Масштабний вибух у Бейруті: версії, оцінки, припущення

     • 30722 переглядiв