ukenru
zelenskiy-formula-shtaynmayyera-bude-implementovana-u-razi-domovlenosti-u-normandskomu-formati

Зеленський: формула Штайнмайєра буде імплементована у разі домовленості у нормандському форматі

 • 8801 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Формула Штайнмайєра буде імплементована в новий закон про особливий статус Донбасу, якщо сторони досягнуть домовленостей у нормандському форматі. Про це на спільному брифінгу з президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом заявив український Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Формула Штайнмайєра регулює тільки закон про особливий статус Донбасу. Ви знаєте, що у нас цей закон діє до 31 грудня поточного року, потім цей закон перестає діяти. І формула Штайнмайєра буде імплементована в новий закон про особливий статус, якщо ми зустрінемось у нормандському форматі, якщо сторони домовляться, як ми регулюємо далі, і якщо всі сторони – і російська сторона – хоче зупинити цю страшну трагедію і страшну війну. Якщо ми про це домовимось, ми будемо говорити про імплементацію формули Штайнмайєра в закон про особливий статус. Закон про особливий статус ми будемо обговорювати саме в тому органі, який приймає будь-який закон згідно законодавства України – це парламент. Поки зарано говорити про ці кроки", - сказав Президент.

З його слів, перші кроки – це припинення вогню, обмін полоненими. У напрямку обміну полоненими, зазначив Зеленський, Україна має певні результати.

"Цей перший крок зроблено. Другий крок – це розведення. У Станиці Луганській, наприклад, розведення пройшло дуже добре. Зараз там ми будуємо міст… Якщо буде 7 днів тиші, якщо ми всі будемо готові до відведення – не тільки наша сторона – тоді будуть наступні кроки, які ми готові обговорювати", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі українська сторона відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка, що погоджує текст формули Штайнмайєра

Після цього під Офісом Президента два дні поспіль проходили акції протесту. А 6 жовтня у Києві декілька тисяч людей зібралися на Майдані Незалежності на віче, яке скликали активісти з "Руху опору", що протестують проти підписання Україною формули Штайнмайєра у рамках Мінських угод.

Як повідомляв УНН, у МЗС пояснювали, про що каже "формула Штайнмайєра".

Українські Національні Новини

Політика