ukenru
zavaditi-rf-peretvoriti-chorne-more-u-vnutrishnye-ozero-kuleba-nadav-partneram-propozitsiyi-protidiyi-rosiyi

Завадити РФ перетворити Чорне море у "внутрішнє озеро": Кулеба надав партнерам пропозиції протидії Росії

 • 15886 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Україна надала конкретні пропозиції країнам-партнерам щодо того, як завадити Росії перетворити Чорне море на своє внутрішнє озеро. Про це у своєму відеозверненні за підсумками зустрічі лідерів у форматі “Асоційованого тріо” - України, Грузії та Молдови - у Батумі заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата:

"В України є конкретні ідеї, конкретні пропозиції з цього приводу (як завадити спробам Росії перетворити перетворити Чорне море на внутрішнє озеро - ред.), і ми їх зараз обговорюємо як з грузинами і молдаванами, так і з державами-членами НАТО, які є причорноморськими і дружніми до нас - Румунією, Болгарією та Туреччиною", - сказав Кулеба.

Деталі

Зокрема, Кулеба зазначив, що якщо країни Чорного моря, враховуючи Україну, Грузію та Молдову, і члени НАТО не об'єднають своїх зусиль, то Росія перетворить Чорне море на своє внутрішнє озеро, “поділить його навпіл і почне повністю владарювати у своїй зоні”. Очільник МЗС зазначив, що ця тема була дуже предметно проговорена під час зустрічі.

Окремо Кулеба прокоментував візит на розмежувальну лінію між Грузією та окупованою територією Абхазії. Він зазначив, що Росія має однаковий сценарій дій на окупованих територіях в Грузії та на сході України.

Цитата:

"Вкотре переконуєшся, що дії Росії скрізь є однаковими. Неформальна підтримка за принципом "нас там нєт", намагання ввести своїх миротворців, у грузинському випадку це вдалося, потім починається паспортизація, русифікація і бордиризація. Все це ми добре знаємо на нашому прикладі", - заявив Кулеба.

Додамо

Під час візиту до Грузії глави держав Грузії, Республіки Молдова та України підписали Декларацію Батумського саміту. У документі йдеться, що глави вказаних країн продовжують свою відданість продовженню процесу інтеграції до ЄС шляхом всеохоплюючих реформ, спрямованих на зміцнення демократичних інституцій, та поступовому наближенню нашого законодавства у відповідних сферах до ключових елементів права ЄС.

Як заявив Президент Володимир Зеленський під час конференції у Батумі, наступний саміт “Східного партнерства”, який відбудеться у грудні, має показати чітке бачення Євросоюзу відносин з партнерами.

Українські Національні Новини

Політика