ukenru
zamorozhenoho-konfliktu-z-rosiieiu-ne-buvaie--zelenskyi-vidreahuvav-na-ideiu-makrona-shchodo-olimpiiskoho-peremyria

"Замороженого конфлікту з росією не буває" : Зеленський відреагував на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир’я"

 • 24164 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що росія не стане дотримуватись запропонованого Францією режиму "припинення вогню" на час літніх Олімпійських ігор.

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що росія не стане дотримуватись припинення вогню у відповідь на прохання французького лідера Емануеля Макрона про "олімпійське перемир'я". Про це глава держави розповів в інтерв'ю відомому французькому журналісту-блогеру Хюго Траверсу.

Деталі 

У відповідь на прохання "оцінити ідею Макрона щодо перемир'я на час Олімпіади" Зеленський наголосив, що росія ніколи не дотримувалась "режиму тиші".

Я в це ( олімпійське перемир'я - ред. ) не вірю з росією. Не в цей формат – перемир’я в цілому, а в будь-який формат перемир’я з росією. Емманюель це знає, і він сам свідок цього. Ми разом були у "нормандському форматі", ми разом проходили Мінський процес. Франція, Німеччина, Україна – ми всі є живими свідками того, що замороженого конфлікту з росією не буває

- заявив Зеленський. 

"путіну потрібна перерва, як у 2014 році": Зеленський застеріг від ідеї "заморозити" війну в Україні 07.03.24, 18:39 • [views_0]

 Президент пояснив, що таку паузу росія використала б таку паузу для перегрупування й зміцнення своїх сил, щоб потім завдати нового удару. Зеленський нагадав, що місяцями після "нормандських" перемовин, коли фактичного припинення вогню не було - снайпери постійно продовжували полювання на українських військових уздовж лінії зіткнення.

Для Путіна не існує ніякого перемир’я, ніякої Олімпіади, ніяких авторитетів

- підкреслив Володимир Зеленський. 

Контекст 

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зробить "усе можливе" для досягнення олімпійського перемир'я під час Олімпіади 2024 року в Парижі на тлі війни росії проти України.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ рф сергій лавров в інтерв'ю російським ЗМІ заявив, що росія не стане робити паузу у бойових діях на період мирних переговорів з Україною.