ukenru
zamist-virishuvati-problemi-iz-zhitlom-goncharenko-khoche-dekomunizuvati-zhitloviy-kodeks

Замість вирішувати проблеми із житлом Гончаренко хоче "декомунізувати" Житловий кодекс

 • 22229 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Нардеп від фракції "ЄС" Олексій Гончаренко зареєстрував у ВР законопроект про "декомунізацію" Житлового кодексу, який не передбачає ніяких змін щодо надання житла громадянам, а лише змінює текст преамбули, передає УНН із посиланням на сайт ВРУ.

Законопроект №4591 має на меті внести зміни для приведення тексту преамбули Житлового кодексу у відповідність до вимог чинного законодавства України. Пропонується виключити чинну редакцію преамбули та викласти її в наступній редакції: "Цей Кодекс регулює питання забезпечення реалізації права громадян на житло, управління житловим фондом, його утримання та збереження, правовідносини фізичних і юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування у житловій сфері".

Чинна ж преамбула звучить так: "В результаті перемоги Великої Жовтневої соціалістичної революції в нашій країні було створено необхідні передумови для розв'язання однієї з найважливіших соціальних проблем - задоволення потреби трудящих у житлі".

У своєму Telegram-каналі Гончаренко наголошує на важливості цього документу, адже він прибере з законодавства пережитки минулого.

"Очевидно, що документ критично потребує удосконалення та редакції у відповідності до вимог чинного законодавства, що я і пропоную зробити у своєму законопроєкті. Я переконаний, що така комуністична "спадщина" лише гальмує розбудову України, як нормальної європейської країни. Буду тримати у курсі справи", - написав нардеп.

У документі більше не передбачені зміни. Отже, його ухвалення лише оновить законодавство, але не змінить "житлові" проблеми в країні.

Додамо, що в Україні з 2015 року двічі вносилися зміни до Житлового кодексу. Але проблема з житлом в Україні досі є актуальною. За даними ООН в Україні 1,4 мільйона ВПО та понад 5 тисяч біженців, основні проблеми яких – отримання житла та роботи.

Наразі у державній програмі пільгового кредитування для придбання квартир вже зареєструвалося 16 тисяч сімей внутрішньо переміщених осіб із Донбасу та Криму.

Окрім того, про житлові проблеми говорять і в Міноборони. За даними міністерства право військовослужбовців та членів їх сімей на отримання житлових приміщень не реалізується у повному обсязі.

Українські Національні Новини

Політика