za-narugu-nad-derzhpraporom-ukrayini-slobozhaninu-zagrozhuye-do-3-rokiv-uvyaznennya

За наругу над прапором України слобожанину загрожує до 3 років ув'язнення

 • 9356 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. На Луганщині затримано зловмисника, який зірвав Державний Прапор України з будівлі прокуратури. Про це заявила прес-служба прокуратури Луганської області, передає УНН.

"За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 338 (наруга над Державним Прапором України) України призначається покарання у виді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за даним фактом здійснює Марківський відділ Старобільської місцевої прокуратури.

Як з'ясувалось у досудовому розслідуванні, місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, шляхом пошкодження флагштоку, зірвав Державний Прапор з будівлі Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури.

Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України та повідомили йому про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Під час з’ясування обставин події, встановлено, що чоловік нещодавно повернувся із заробітків з Російської Федерації, та, перебуваючи під дією російської пропаганди, вирішив здійснити наругу над Державним Прапором України.

Наразі правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у травні п'яний чоловік у Сумській області понівечив сім державних прапорів.

Слобожанщина — історична область, територія якої охоплювала сучасні Харківську, частину Сумської, Донецької, Луганської областей України, частину Курської, Білгородської та Воронезької областей Росії. Жителі Слобожанщини називались слобожанами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Україна наростила запаси вугілля на 5%

     • 10558 переглядiв

    У Каліфорнії у результаті пожеж загинув ще один пожежник

     • 9523 переглядiв

    Сьогодні відзначають Медовий Спас

     • 17452 переглядiв

    Липнева лісова пожежа в Греції забрала життя 95 людей

     • 10307 переглядiв

    Автомобіль у Дніпрі злетів з мосту

     • 9858 переглядiв

    Україна накопичила у ПСГ 13,49 млрд куб. м газу

     • 7317 переглядiв