z-viiskovoho-pohliadu-vidvoiuvaty-krym-nabahato-lehshe-nizh-donbas-budanov

З військового погляду відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас – Буданов

 • 93832 переглядiв

Глава ГУР МО вважає, що повернути Крим буде простіше через Кримський міст і Перекопський перешийок. Буданов спростовує міф про неприступність півострова, нагадуючи про його завоювання в минулому.

Очільник ГУР МО Кирило Буданов вважає, що відвоювати Крим буде простіше, ніж Донбас, через дві ключові точки входу: Кримський міст і Перекопський перешийок, пише УНН з посиланням на Forbes.

З військового погляду відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас, де понад 1000 км фронту та глибина понад 200 км. У Крим є дві точки входу – з російського боку і з нашого: Кримський міст і сухопутний перешийок. Питання відвоювання – це наші фронтові операції: з російської сторони – шляхом руйнації комунікацій, з нашої – шляхом тиску. І тоді все – Крим ізольований

- каже Буданов.

Він зазначає, що в росіян існує улюблений міф про "неприступність Криму". Проте історія показує, що Крим був завойований у багатьох конфліктах. Держави, які прагнули оволодіти півостровом, зазвичай досягали своєї мети.

Головною проблемою завжди було нездатність утримати Перекопський перешийок, що призводило до швидкого розпаду оборони.

"Коли я кажу, що ми зайдемо в Крим, то ми туди вже заходимо", - додав він.

Нагадаємо

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що робота над підготовкою до знищення Керченського мосту триває.

Популярні

Новини по темі

Уряд Вельсу вперше в історії очолила жінка

 • 12554 переглядiв

Буданов: наступ росії затягнувся, далі він піде на спад

 • 45862 переглядiв