z-okupovanykh-rosiieiu-povernuly-shche-simokh-ukrainskykh-ditei

З окупованих росією повернули ще сімох українських дітей

 • 14842 переглядiв

Завдяки зусиллям організацій Bring Kids Back UA і Save Ukraine, сімох дітей повернули в Україну з окупованих територій. Серед них діти військових, сироти та підлітки, які зазнавали загроз через проукраїнську позицію.

Ще сімох українських дітей повернули з окупованих росією територій. Про це розповів CEO  "Save Ukraine" Микола Кулеба, передає УНН.

Деталі

24 липня 2024 завдяки спільним зусиллям Bring Kids Back UA і Save Ukraine в Україну повернулися семеро українських дітей з тимчасово окупованих територій

- йдеться в дописі. 

Серед дітей, яких вдалось повернути до України: 

  • 12-річна дівчинка, батьки якої служать в Збройних силах України. Вони довго шукали можливість евакуювати доньку, адже діти військовослужбовців на ТОТ перебувають під пильним контролем.
  • Двоє братів, 15 та 19 років. Місяць тому ФСБ затримала їхніх батьків, і наразі про них нічого не відомо. Російські спецслужби також допитували старшого брата. Було дуже складно вивезти хлопців з окупованої території, але тепер вони у безпеці під тимчасовою опікою їхньої хрещеної.
  • 18-річний хлопець та 19-річна дівчина з Херсонщини, яких прийомні батьки покинули на окупованій території. Вони отримували погрози через свою проукраїнську позицію. Тепер Україна забезпечить їм необхідну підтримку та допоможе розпочати нове життя.
  • 14-річний хлопець, який не міг виїхати з тимчасово окупованої території через зруйнований російськими військами міст, нарешті возз'єднався зі своєю матір'ю після двох років розлуки.
  •  Сьома дитина — хлопець-підліток, мати якого досі перебуває в окупації.

Кулеба наголосив, що з 2014 року 1,5 мільйона українських дітей перебувають на окупованих територіях та на території російської федерації. Багато з них були незаконно депортовані або примусово переміщені, решта залишаються під загрозою депортації.

Він також попередив, що всі вони наразі піддаються російській індоктринації. Найбільша загроза нависає над тими, хто відмовляється прийняти громадянство рф, відвідувати заняття, насичені російською пропагандою, та приєднуватися до воєнізованих груп.

росія продовжує свою політику викорінення української ідентичності. Не маючи безпечних шляхів евакуації, живучи в умовах примусової русифікації, військової індоктринації та загрози депортації, українські діти на ТОТ потребують нашого захисту 

- резюмував CEO “Save Ukraine” Микола Кулеба. 

Шмигаль зустрівся із держсекретарем Ватикану: обговорили встановлення миру та повернення полонених й українських дітей22.07.24, 14:23

Нагадаємо

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росія розглядає українських дітей як ресурс для своєї майбутньої армії та агресії, примусово депортуючи та мобілізуючи їх.

Популярні

Новини по темі

Шольц вважає, що Гарріс може перемогти на виборах у США

 • 16270 переглядiв