yunesko-schonaymenshe-53-istorichni-ta-religiyni-obyekti-postrazhdali-v-ukrayini-z-pochatku-rosiyskogo-vtorgnennya

ЮНЕСКО: Щонайменше 53 історичні та релігійні об’єкти постраждали в Україні з початку російського вторгнення

 • 75422 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. За даними ЮНЕСКО, від початку російського вторгнення в Україні постраждали щонайменше 53 історичні та релігійні об’єкти. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

За словами речника ЮНЕСКО, організація разом із дочірньою агенцією ЮНІТАР (Інститут Організації Об’єднаних Націй з підготовки та досліджень) створили систему моніторингу стану збереження основних українських об’єктів і пам’яток за допомогою супутникових знімків.

Цитата

"На сьогоднішній день нам вдалося перевірити пошкодження щонайменше 53 культурних об’єктів. За даними організації, це охоплює 29 релігійних об’єктів, 16 історичних будівель, 4 музеї та 4 пам’ятники", - йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало північно-східне місто Харків: постраждало 18 об’єктів, серед яких Харківський національний академічний театр опери та балету, Харківський художній музей та Меморіал жертвам Голокосту Дробицький Яр.

Також у списку є Драматичний театр в обложеному портовому місті Маріуполь, який був зруйнований російськими бомбардуваннями у березні. У північному місті Чернігові серед пошкоджених місць також є церква Св. Катерини, ошатна золотокупольна церква.

Поки що ключові пам’ятки столиці Києва залишилися майже неушкодженими, за одним помітним винятком є ​​церква Вознесенська церква Вознесіння.

Жоден із семи об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розташованих в Україні, не постраждав внаслідок бойових дій, згідно зі списком ЮНЕСКО. Агентство співпрацює з українською владою, щоб перерахувати пріоритетні об'єкти та визначити умови цього розгортання.

Раніше

Україна звернулася до ЮНЕСКО через загрозу удару Росії по Софії Київській. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Нові дані ООН про втрати серед мирного населення України

     • 237198 переглядiв