yevropol-stvoryv-robochu-osint-hrupu-dlia-dopomohy-ukraini-u-rozsliduvanni-voiennykh-zlochyniv-rf

Європол створив робочу OSINT-групу для допомоги Україні у розслідуванні воєнних злочинів рф

 • 26770 переглядiв

Європол створив нову групу для сприяння розслідуванню великих міжнародних злочинів в Україні після вторгнення Росії, зосередившись на виявленні підозрюваних у воєнних злочинах за допомогою аналізу OSINT.

Європол створив нову оперативну робочу групу для надання допомоги в поточних розслідуваннях основних міжнародних злочинів, скоєних в Україні після вторгнення в країну російських збройних сил у лютому 2022 року. Про це повідомляє Національна поліція України, передає УНН.

Деталі 

Робоча група має  допомогти ідентифікувати підозрюваних та їхню причетність до військових злочинів, злочинів проти людяності чи злочинів геноциду, скоєних в Україні, шляхом збору та аналізу розвідданих із відкритих джерел (OSINT).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європол викрив банду, яка переправляла сирійських мігрантів до Норвегії

Зазначається, що від початку війни OSINT доступна в Інтернеті на безпрецедентному рівні, головним чином завдяки зростанню важливості Інтернету та соціальних мереж. 

Такі розвідувальні дані можуть суттєво допомогти слідчим у перевірці та фіксації випадків скоєних воєнних злочинів

 - резюмували у відомстві.

Створеною групою керують відділ боротьби з міжнародними злочинами голландської поліції (Nationale Politie) і Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини (Bundeskriminalamt) за підтримки Європолу та його проєкту аналізу основних міжнародних злочинів (AP CIC).

Деталі

Наразі 14 країн погодилися призначити спеціальні OSINT-підрозділи робочій групі для підтримки пріоритетних запитів від України, інших країн та Міжнародного кримінального суду.

Країни-учасниці: Бельгія, Франція, Німеччина, Ірландія, Італія, Литва, Нідерланди, Португалія, Словацька Республіка, Словенія, Іспанія, Норвегія, Великобританія, Сполучені Штати Америки.

Група також може звертатися за підтримкою та співпрацею з боку нечленів Групи, агенцій ЄС, неурядових організацій або приватних компаній.

Нагадаємо 

У Вільнюсі члени спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні (JIT – Joint Investigation Team) підписали угоду щодо розслідування злочинів геноциду

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Син кадирова отримав звання почесного громадянина Донецька

     • 26379 переглядiв

    Суд залишив Павла Лебедя під домашнім арештом до кінця січня

     • 31328 переглядiв