yevropeyskiy-sud-rozglyane-zvernennya-pro-nezalezhnist-polskoyi-sudovoyi-sistemi

Європейський суд розгляне звернення про незалежність польської судової системи

 • 9760 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Суд в Люксембурзі розгляне звернення про те, чи можуть фундаментальні сумніви в незалежності польської судової системи стати відмовою для видачі обвинувачених в Польщу на підставі європейського ордера на арешт. Про це повідомляє УНН, посилаючись на DW.

"Суд в Амстердамі звернувся до Європейського суду в Люксембурзі з проханням прояснити, чи можуть фундаментальні сумніви в незалежності польської судової системи стати відмовою для видачі в цю країну на підставі європейського ордера на арешт", - йдеться в повідомленні.

У тексті обгрунтування суду в Амстердамі йдеться, що з 2007 року незалежність польських судів, і таким чином право на чесний судовий розгляд, знаходяться під дедалі більшим тиском.

"Приводом служать сумніви в тому, чи можна Польщу вважати повною мірою правовою державою. Останнє є відображенням претензій Брюсселя до реалізованих нинішнім консервативним урядом країни судово-правових реформ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Європейська комісія приступила до процедури розслідування порушень в зв'язку з новим законом Польщі про судову систему від 20 грудня 2019 року, який набув чинності 14 лютого 2020 року. Відповідне офіційне повідомлення було направлено уряду Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ОБСЄ допомагатиме Україні з реформою Держекоінспекції

     • 11481 переглядiв

    У МВС анонсували появу в Україні "місцевих шерифів"

     • 25884 переглядiв