ukenru
yes-zavershyv-sezon-vidboru-hazu-iz-zapovnenymy-na-59percent-skhovyshchamy

ЄС завершив сезон відбору газу із заповненими на 59% сховищами

 • 24996 переглядiв

Наприкінці зимового сезону відбору газу європейські газосховища були заповнені на 59%, що є рекордним показником для цієї пори року, що дозволяє ЄС мати достатньо газу на наступну зиму і зменшити залежність від імпорту російського газу.

Європейські газові сховища були заповнені на 59% на кінець зимового сезону відбору блакитного палива, що є рекордно високим показником, а ціни на газ у Європі впали до рівня, який спостерігався до повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, з посиланням на оприлюднені дані повідомили у вівторок у Міненерго, пише УНН.

Деталі

"ЄС закінчив сезон відбору газу зі сховищ – вони заповнені на 59%", - вказали у відомстві у Telegram.

Як вказано, за даними Gas Infrastructure Europe, до завершення зимового газового сезону, який закінчується 31 березня, європейські газові сховища заповнені на 59%, що є рекордно високим показником для цієї пори року. "ЄС матиме достатньо газу у сховищах наступної зими, а решта покупців російського трубопровідного газу в Центральній Європі працюють над альтернативним імпортом на випадок припинення транзиту через Україну", - зазначили у відомстві.

Як повідомляється, ціни на газ у Європі впали до рівня, який спостерігався до повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, досягнувши трирічного мінімуму в лютому. М'яка погода і високі обсяги виробництва відновлюваної енергії обмежили попит на газ і зменшили обсяг газу, який потрібно було брати зі сховищ.

"На газ, що зберігається в сховищах, зазвичай припадає близько 1/4 зимового споживання газу в Європі, де він є основним паливом для опалення. Найбільш вразливими країнами ЄС є Австрія та Словаччина, оскільки вони все ще імпортують значну частину газу з росії через Україну, але навіть вони заявляють, що працюють над новими джерелами постачання, щоб обмежити вплив у разі припинення поставок", - зауважили у відомстві.

04.03.24, 20:27 • [views_0]