ukenru
yegipet-pochav-robiti-scheplennya-vid-koronavirusu-kitayskoyu-vaktsinoyu

Єгипет почав робити щеплення від коронавірусу китайською вакциною

 • 14509 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Єгипет у неділю розпочав кампанію з вакцинації проти коронавірусу, при цьому перші щеплення вакциною китайського державного фармацевтичного гіганта Sinopharm були зроблені медичним працівникам у місті Ісмаїлія на Суецькому каналі. Про це пише AP, передає УНН.

Деталі

Міністр охорони здоров'я країни Хала Заєд заявила на пресконференції, що "пріоритетну увагу щодо вакцинації будуть приділяти медичним працівникам в 40 лікарнях, які призначені для ізоляції та лікування пацієнтів з COVID-19, по всій країні".

Потім щеплення зроблять літнім людям і тим, хто страждає на хронічні захворювання, відзначила Заєд. Вона не назвала термінів вакцинації всього населення.

Глава Міністерства охорони здоров'я Єгипту також повідомила, що люди отримають дві дози вакцини протягом 21 дня. За її словами, ефективність вакцини китайського виробництва становить 86%.

Єгипет також вів переговори про дві інші вакцини - одна від Оксфордського університету і AstraZeneca, а інша - від Pfizer і її німецького партнера BioNTech.

Минулого місяця міністр фінансів країни Мохамед Маайт заявив, що уряд уклав контракт на закупівлю 20 мільйонів доз вакцини Pfizer/BioNTech і 30 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.

У Єгипті, найбільш густонаселеній країні арабського світу з населенням понад 100 мільйонів осіб, зареєстровано понад 161 140 підтверджених випадків захворювання, у тому числі 8 902 випадки смерті. Однак вважається, що фактична кількість випадків COVID-19, як і в інших країнах світу, набагато вища, частково через обмежене проведення тестування.

Варто додати

Серед країн Європи Сербія стала першою країною, яка застосувала китайську вакцину Sinopharm проти COVID-19 для масового вакцинування. Також про те, що досягла угоди з китайською компанією Sinopharm про закупівлю її вакцини проти коронавірусу, заявляла Угорщина.

Водночас, Україна, де також ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини іншого китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Такі заяви лунають на тлі оприлюднених результатів досліджень щодо ефективності цієї вакцини у 50,38% у Бразилії, яка також домовилася про цю вакцину і вже почала масово щеплювати людей напередодні, 18 січня. Вакцину також вже почали застосовувати у Туреччині та Індонезії - з 13-14 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу