ukenru
yediniy-rakhunok-ukrayintsiv-poperedili-pro-novi-nyuansi-dlya-splati-podatkiv

Єдиний рахунок: українців попередили про нові нюанси для сплати податків

 • 14914 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. В Україні запрацювали нові правила заповнення платниками податків платіжних документів при переказі коштів на єдиний рахунок. Про це нагадали у пресслужбі Державної податкової служби, передає УНН.

Цитата:

“З 26 лютого 2021 року платники мають заповнювати усі 14 обов’язкових полів реквізиту “Призначення платежу” при переказі коштів на єдиний рахунок. Такі вимоги встановлено наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2020 № 847", - повідомили у ДПС в Telegram-каналі.

Деталі

За даними податкової, 14 обов’язкових полів реквізиту “Призначення платежу” розділені між собою знаком “;”, а останнє з 14 полів завжди містить знак “#”.

Суми платежів за розрахунковими документами, за якими платником визначено або не визначено напрям використання коштів, сплачених на єдиний рахунок, включаються до реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів, додали у ДПС.

Доповнення

За даними податкової, наразі в реєстрі платників, які використовують єдиний рахунок — 1650 платників: 595 юридичних осіб та 1055 фізичних. Через єдиний рахунок сплачено 50,1 млн гривень.

Закон про єдиний рахунок для сплати податків і зборів набув чинності у квітні 2020 року.

Єдиний рахунок для сплати податків запрацював з 1 січня 2021 року.

Платник податків за бажанням може використовувати такий рахунок для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків і зборів, ЄСВ та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів. Для цього необхідно подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через електронний кабінет, пояснили у ДПС.

Сплатити через єдиний рахунок можна всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Українські Національні Новини

Економіка