yaponiia-zakupyt-v-ukraini-tekhniku-dlia-humanitarnoho-rozminuvannia-yaku-peredast-dsns

Японія закупить в Україні техніку для гуманітарного розмінування, яку передасть ДСНС

 • 27885 переглядiв

Японія замовила 12 мікроавтобусів та 8 причепів у українських виробників для ДСНС. Техніка є частиною пакета підтримки JICA для розмінування України, загальний обсяг фінансування якого перевищує $70 млн.

Японія закупить в Україні техніку для потреб гуманітарного розмінування, яку планує передати Держслужбі надзвичайних ситуацій. Про це заявили у Міністерстві економіки України, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) замовило виготовлення 12 мікроавтобусів в українського підприємства "Черкаський автобус". Техніку планують передати для потреб ДСНС в листопаді цього року.

Також JICA замовила в компанії "ТРАНС-АВТО-Д" виготовлення 8 причепів для перевезення машин для розмінування. 

На українських підприємствах причепи монтують на вантажівки компані IVECO, після чого їх передають саперам ДСНС. Чотири такі вантажівки Держслужба з надзвичайних ситуацій отримала в липні, передача ще чотирьох планується на вересень

- резюмували у міністерстві. 

У відомстві додали, що замовлена техніка є частиною ширшого пакета підтримки JICA для ДСНС в рамках довгострокового співробітництва. 

Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну07.07.24, 05:23

Доповнення

Японія є одним із ключових партнерів України в гуманітарному розмінуванні. Обсяг фінансування проєктів з протимінної діяльності в Україні становить понад 70 мільйонів доларів

- зауважили у Мінекономіки. 

Як пояснили в міністерстві, ці кошти в основному йдуть на закупівлю обладнання та техніки та розбудову спроможності сфери протимінної діяльності в Україні.

Зокрема, в липні Японія передала ДСНС чотири машини для розмінування

Нагадаємо

Японія планує надати Україні кредит у розмірі 3,3 млрд доларів у рамках пакета фінансової підтримки від країн "Групи Семи" на суму $50 млрд, який буде погашатися коштом надходжень від заморожених російських активів.

Популярні

Новини по темі

Декомунізація? У російській Суджі "зник" пам'ятник леніну

 • 21145 переглядiв

Мавпяча віспа: в Україні є вакцина для груп ризику

 • 70304 переглядiв