ukenru
yak-otrymaty-maksymum-korysti-vid-svizhoho-imbyru-daly-kilka-porad

Як отримати максимум користі від свіжого імбиру - дали кілька порад

 • 57977 переглядiв

Свіжий корінь імбиру надає стравам пряного, солодкого, перцевого і цитрусового смаку.

Усього лише чайна або столова ложка свіжого імбиру додасть його фірмового гострого смаку, із солодкими, перцевими та цитрусовими нотками водночас. Як отримати максимум користі від свіжого імбиру, розповіли в публікації The Washington Post, пише УНН.

Деталі

Імбир присутній у кухнях усього світу в безлічі солодких і солоних страв.

Видання розповідає, що потрібно знати про купівлю, очищення, тертку та іншу підготовку цього інгредієнта.

Шукайте корінь імбиру з гладенькою, не зморшкуватою шкіркою і "свіжим, пряним ароматом", радять у The New Food Lover's Companion Шерон Тайлер Гербст і Рон Гербст. Радять уникати м'яких або пліснявих шматочків.

Якщо робити покупки на фермерському ринку або в азіатському продуктовому магазині, як зазначено, можна зустріти бебі-імбир або молодий імбир. "Незрілий імбир брудно-білий, доволі м'який і податливий, з рожевим, нерозвиненим листям, яке називається лусочками бруньок, - вказує експерт Тім Карман. - Бебі-імбир лоскоче ваше піднебіння, а не атакує його". Відсутність волокнистих частин робить роботу з ним просто мрією, до того ж його не потрібно чистити.

Як зберігати свіжий імбир

Щільно загорнутий імбир можна зберігати в холодильнику до 3 тижнів, повідомляють у The New Food Lover's Companion. Ще один рекомендований варіант охолодження: покладіть очищений імбир у скляну банку з кришкою і залийте сухим хересом або мадерою. "Вино додасть імбиру частину свого аромату - невеликий недолік, порівняно з можливістю мати готовий очищений імбир", - сказано в публікації.

Як ще один спосіб рекомендують заморожування. Для цього радять порізати корінь на шматочки розміром 2,5 або 5 см (очищені або неочищені, на ваш розсуд) і помістити їх у пакет, що закривається, а потім заморозити. Його можна використовувати одразу з морозильної камери або після кількох хвилин відтавання, ідеться в публікації.

"Найкраще перед використанням обрізати кінчики кореня імбиру, оскільки вони мають тенденцію бути трохи висушеними. Що стосується очищення, то я вважаю за краще зішкрібати шкіру ребром ложки. Ви можете використовувати ніж, але є ймовірність, що ви знімете більше, ніж хочете, а якщо ви працюєте із замороженим шматком, ви ризикуєте, що лезо вислизне", - зазначає автор публікації.

Після цього, як зазначено, є кілька варіантів: натерти на тертці, нарізати кружальцями, подрібнити або нарізати у вигляді сірників (julienne), залежно від рецепта. "Імбир слід нарізати впоперек волокон, бо вздовж нього проходять довгі волокна", - каже Меган Гінзберг з America's Test Kitchen. Якщо ви різатимете проти волокон, перпендикулярно, а не паралельно волокнам, ви розріжете ці довгі волокна на зручніші шматки, йдеться в публікації.

У деяких рецептах треба розчавити шматочки імбиру - у такому разі радять використовувати бічну частину ножа.

Як натерти свіжий імбир

"Особливо, якщо ви дістаєте імбир із морозилки, натерти його на тертці буде простіше простого", - сказано в публікації.

Як повідомляється, керамічні терки - ще один інструмент, якому надають перевагу серед деяких кулінарів.

Як використовувати свіжий імбир

Корінь імбиру присутній у найрізноманітніших кухнях і стравах світу, як солоних, так і солодких. "Завдяки яскравому смаку, поряд із часником і зеленою цибулею, він є альтернативою обсмаженій ароматній основі, яку можна знайти в багатьох азіатських стравах, особливо у фрі. Нарізаний шматками або кружальцями, його можна заварити в суповому бульйоні або в чаї, який прояснює голову, коли негода. Природно, він є основним продуктом випічки, часто в поєднанні з сушеним імбиром і солодким, жувальним кристалізованим (зацукрованим) імбиром", - вказується в публікації.

Юлія Шрамко

Здоров'я