vysokoposadovets-kmva-dopomahav-deputatam-miskrady-ukhyliatysia-vid-viiskovoi-sluzhby-dbr

Високопосадовець КМВА допомагав депутатам міськради ухилятися від військової служби - ДБР

 • 33143 переглядiв

Державне бюро розслідувань викрило схему ухилення від призову, за якою керівник апарату Київської міської військової адміністрації допомагав депутатам міської ради ухилятися від військової служби за допомогою фіктивних відряджень.

Державне бюро розслідувань у суботу повідомило, що викрило високопосадовця Київської міської військової адміністрації на сприянні депутатам міськради в ухиленні від несення військової служби, передає УНН.

Деталі

"Працівники ДБР викрили керівника апарату Київської міської військової адміністрації на сприянні столичним депутатам в ухиленні від несення військової служби. Він незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва", - повідомили у ДБР.

Посадовець, за даними ДБР, "сприяв оформленню липового "відрядження" трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників". "Незаконному перебуванню у КМВА сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини", - розповіли у бюро деталі справи.

У серпні 2023 року усім чотирьом, як зазначається, було повідомлено про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України).

"Наразі, про підозру за цими ж статтями повідомлено високопосадовцю КМВА, який сприяв оформленню липового відрядження", - повідомили у ДБР.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Викрито безпрецедентну за масштабами схему для ухилення від мобілізації: причетні представники ТЦК та ВЛК - ДБР01.11.23, 13:06 • [views_385560]

Популярні

Новини по темі